29 listopada 2019 roku uczniowie klas VIII skorzystali z zaproszenia ZSP w
Kłaninie na „Dzień Cypryjski”, który był połączony z promocją oraz z
upowszechnianiem rezultatów projektu „Mała szkoła – duże możliwości w branży
gastronomicznej i hotelarskiej w ZSP w Kłaninie” W tym dniu uczniowie, którzy
odbyli w Pafos 2-tygodniowe zagraniczne praktyki dla uczniów technikum
kształcących w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik
hotelarstwa zaprezentowali młodszym kolegom i ich nauczycielom nowo nabytą
wiedzę i umiejętności zawodowe z zakresu sporządzania oraz serwowania potraw
kuchni śródziemnomorskiej i pracy w luksusowym hotelu 4* Saint George w Pafos.
Wykazali się znajomością podstawowej wiedzy o Cyprze opowiadając o wyjazdach
kulturowych.
Dziękujemy za zaproszenie, prezentację i poczęstunek.